Blog

Endüstri̇yel Tesi̇s ve Fabri̇ka Güvenliği

Endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği pek çok farklı kategoride eğitim alan personeller tarafından sunulmaktadır. Endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği üst düzey ciddiyet, disiplin ve dikkat gerektiren bir hizmet türüdür. Tesis yönetiminin istekleri doğrultusunda tedbirler alınarak uygulanmaktadır.
 
Endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği alanında ilgili firmanın istekleri doğrultusunda mevcut iş akışını aksatmadan, içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehdide karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu konuda görev alacak personellere meslek içi eğitim (oryantasyon eğitimi) de verilmektedir.
 
Endüstriyel Tesis ve Fabrika Güvenliğinde Kullanılan Malzemeler
Endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği alanında; el dedektörleri, X-Ray güvenlik cihazları, kapı dedektörleri, güvenlik kameraları, alarm sistemleri ve patlayıcı madde koklama dedektörleri gibi pek çok elektronik güvenlik sistemi kullanılmaktadır. Ayrıca çalışan personeller için parmak izi okuyucu sistem ya da kart okuyucu sistem de güvenliği arttırmaktadır. Kullanılan malzemeler firmanın istekleri doğrultusunda arttırılabilmekte ya da azaltılabilmektedir.
 
Fabrika Güvenliği Alanında Çalışacak Personeller
Fabrika güvenliği alanında çalışacak personellerin gerekli eğitime ve belgelere sahip olması gerekmektedir. Nitekim fiziksel ve zihinsel açıdan da göreve hazır olması gerekmektedir. Ayrıca güvenlik personeli olunabilmesi için aranan şartlardan bazıları şu şekildedir;
-Özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları gerekmekte,
-Kararlı ve soğukkanlı olmaları gerekmekte,
-Dikkatli ve bilinçli davranmaları gerekmekte,
-İlk yardım konusunda bilgi sahibi olunmalı.
 
Sektörde Pulkon Güvenlik
Pulkon Güvenlik, uzun yıllardır güvenlik sektörü içerisinde yer almaktadır. Pek çok farklı güvenlik hizmetini bünyesinde barındıran Pulkon Güvenlik; spor güvenliği, yakın koruma, endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği başta olmak üzere birçok farklı kolda sorunsuz hizmet sunmaktadır.

Diğer Blog Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir