Blog

Yakın Koruma

Yakın koruma hizmeti, kişi ve kişilerin güven ortamı içerisinde yaşantısını sürdürebilmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda yakın koruma görevlileri, kişilerin can ve mal güvenliğini koruyabilmek için gerekli tedbirleri alarak, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedirler.
Bilhassa kalabalık alanlarda tercih edilen yakın koruma hizmeti; büyük çaplı kongre, miting ve toplantı gibi organizasyonlarda ünlü ve önemli kişiler tarafından tercih edilmektedir. Tercihin sebebi ise, yakın koruma görevlilerinin olası tehlike durumlarında anlık müdahale edebilmesidir. Nitekim kalabalık ortamlarda tehlike ihtimali daha fazladır.

➥Yakın Koruma Görevlisi Nasıl Olmalı?
Yakın koruma görevlisi olacak kişilerin belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Söz konusu özelliklerden bazıları aşağıda yer almaktadır.
-Yakın koruma görevlisi olacak kişilerin önceden sezme yeteneklerinin gelişmiş olması gerekmektedir,
-İlgili kişilerin risk ve analiz hesaplama yeteneklerinin gelişmiş olması gerekmektedir,
-Soğukkanlı, öz güvenli ve atik olması gerekmektedir,
-Hem zihinsel hem de bedensel açıdan göreve elverişli olması gerekmektedir,
-Yeterli sertifikalara sahip olması gerekmektedir.

➥Yakın Koruma’da Pulkon Güvenlik
Pulkon Güvenlik, yakın koruma hizmeti kapsamında uzun yıllardır hizmet sunmaktadır. Sektör içerisinde birçok referansı bulunan Pulkon Güvenlik, başarısını profesyonel personellerine borçludur. Nitekim özenle seçilmiş personellerine, zaman zaman eğitimler de sunarak kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

➥Pulkon Güvenlik’te Yakın Koruma Görevlisi
Pulkon Güvenlik bünyesinde hizmet sunacak yakın koruma görevlileri; zorlu arazi şartlarında, savaş ortamlarında, gergin ortamlarda ve kalabalık alanlarda tam kapsamlı koruma hizmeti sağlayabilmektedir. Bu konuda gerekli eğitimleri alan personellerin; önceden sezme yetenekleri, suç unsuru meydana geldiğinde soğukkanlılığını koruyabilme becerileri ve analiz yetenekleri sınanmaktadır.

Diğer Blog Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir