Blog

Endüstriyel Tesis ve Fabrika Güvenliği

Endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği bünyesinde hizmet sunacak olan çalışanların güvenlik hizmetleri ile ilgili birçok farklı kategoride uzmanlaşmış olması gerekmektedir. İlgili personeller hem fiziki hem de zihinsel olarak kendini geliştirmiş olmalıdır. Çünkü endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği oldukça dikkat, ciddiyet ve disiplin gerektiren bir hizmet türüdür. Bu alanda tesis yönetiminin istediği ölçüde denetim tedbirleri alınarak güvenlik personelleri tarafından uygulanır.

Hangi Güvenlik Ekipmanları Kullanılır?
Endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği alanında; X-Ray güvenlik cihazları, el dedektörleri, patlayıcı madde koklama dedektörleri, parmak okuyucu sistem, kapı dedektörleri, yangın dedektörleri ve güvenlik kameraları olmak üzere birçok güvenlik sistemi kullanılmaktadır.

➥Güvenlik Tedbirleri Nasıl Belirlenir?
Güvenlik tedbirleri, korunması gereken alanın büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda öncelikle alan taraması gerçekleştirilmelidir. Alan taraması sonucunda ilgili alanın kör noktaları belirlenerek, kaç adet güvenlik kamerası, alarm sistemi ve diğer sistemlerin kurulacağı kararlaştırılır.

➥Neden Pulkon Güvenlik?
Pulkon Güvenlik, endüstriyel tesis ve fabrika güvenliği alanında uzun yıllardır hizmet sunmaktadır. Sektör içerisinde birçok firma ile başarılı işlere imza atan Pulkon Güvenlik, sektörün önde gelen isimlerinden biri olmayı başarmıştır. Güvenlik hizmetleri kapsamında fiziki güvenlik personelleri ile elektronik güvenlik sistemlerini bir arada sunan Pulkon Güvenlik, firmalara tam kapsamlı koruma hizmeti sunmaktadır.

➥Tam Kapsamlı Koruma Hizmeti Nasıl Sağlanır?
Tam kapsamlı koruma hizmetinin sağlanabilmesi için iyi bir alan taraması gerçekleştirilmelidir. Yapılan alan taraması sonucunda ilgili alanın tüm kör noktaları tespit edilerek gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerekmektedir. Tam kapsamlı bir tedbirin alınabilmesi için ilgili alanlarda hiçbir güvenlik açığının kalmaması gerekir.

Diğer Blog Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir