Blog

Özel Güvenlik

İnsanlığın varoluşundan itibaren en önemli ihtiyacı beslenmektedir. Akabinde ise güvenlik ihtiyacı gelmektedir. Eski çağlardan itibaren güvenlik ihtiyacı sürekli bir ihtiyaç halindedir. Günümüzde can ve mal güvenliğinin korunabilmesi için özel güvenlik hizmeti tercih edilmektedir.

Özel güvenlik ihtiyacı; sosyal tesis, fabrika, okul, hastane, alışveriş merkezi ve müsabakalar olmak üzere birçok farklı alanda tercih edilmektedir. Bilhassa kalabalık ortamlarda tercih edilen özel güvenlik hizmeti, tehlike oluşturacak unsurları önceden tespit ederek sona erdirmektedir.

Özel Güvenlik Nedir ve Yetkileri Nelerdir?
Özel güvenlik, gerçek ya da tüzel bireylere ait yaşam hakkı, işletme yönetimi hakkı, zilyetlik hakkı ve mülkiyet hakkı ile diğer hak ve hürriyetlerinin saldırıya maruz kalmaması amacı ile kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette sunulan güvenlik ve koruma hizmetidir.
Toplumsal düzenin sağlanması için yasaların özel güvenlik çalışanlarına tanımış olduğu yetki ve yükümlülükler içerisinde hizmet sunan bir sektör olarak da belirtilebilir.

Özel güvenlik çalışanları, toplumsal düzenin sağlanması devam ettirilmesi hususunda yasaların vermiş olduğu yetkiler ve yükümlülükler çerçevesinde hizmet sunmaktadır. Diğer bir ifade ile özel güvenlik hizmetinin kapsamı yasalar ve yönetmeliklerle belirlenmektedir. Özel güvenlik hizmeti verecek kuruluşların gerekli yetkilere ve belgelere sahip olması gerekmektedir.

Türkiye’de Özel Güvenlik Sektörü
Türkiye’de özel güvenlik sektörü son zamanlarda oldukça hızlı bir şekilde gelişmiştir. Nitekim sektör içerisinde çalışan kişi sayısı ve çalışılan alan sayısı oldukça artmıştır. Özel güvenlik sektörünün hızla büyümesi ve gelişmesi, ülkemizdeki şartlarla da ilgilidir. Nitekim son zamanlardaki yasal düzenlemeler ile özel güvenlik sektörünün alanı net bir biçimde tanımlanmış ve özel güvenlik personellerinin hakları belirlenmiştir. Gerekli şartların belirlenmesi ile birlikte özel güvenlik sektörünün gelişimi de beraberinde gelmiştir.

Diğer Blog Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir