Blog

Elektroni̇k Güvenli̇k Si̇stemi̇ Nedi̇r?

Teknolojik sistemler ile senkronize edilen ve onaylanmamış erişim- girişimlerin önlenmesini sağlayan güvenlik sistemleridir. Elektronik güvenlik sistemi, erişimlerin kontrollü olması ve kişinin bilgisi dışındaki erişimlere izin verilmemesi veya kontrollü izin verilmesini sağlayan, yüksek güvenlikle donanım edilen sistemlerdir. Elektronik güvenlik sistemleri temel olarak kamera güvenlik sistemleri be erişim kontrol sistemleri ile dizayn edilir.

İstenilen her yerden kontrol edebilmenizi sağlayan güvenlik sistemleri, ev, iş yeri, kurumsal ve ticari alanlar, sosyal ve yaşam alanlarında kullanılan sistemlerdir. Toplu taşıma ve yaşam alanlarında, kamusal alanlarda ve yaşamsal ağların tamamında kullanılan elektronik güvenlik sistemleri, teknik özelliklerine göre birbirinden farklı niteliklerde imal edilir. Güvenlik kamerası ve CCTV sistemleri, genel olarak kullanılan elektronik güvenlik sistemleridir. Alarm sistemleri de farklı sınıflandırmalarına göre imal edilen ve alanların alarm sistemi ihtiyacına göre kurulum edilen teknik donanımlardır.

Hırsızlık alarm sistemleri, yangın sistemi ve otomasyon sistemleri gibi farklı kapsamlarda dizayn edilen güvenlik kamerası çeşitleri, özellikle apartman ve ticari alanlarda 7/24 güvenlik sistemi olarak kurulum edilir. Dijital kayıt sistemleri, monitör ve görüntüleme teknolojileri ile dizayn edilen güvenlik kamerası sistemleri, CCTV olarak nitelendirilir.

Kablolu tasarım olarak kullanılan CCTV kameralı güvenlik sistemleri, anlık görüntü alabilme ve kaydetme opsiyonlarına sahiptir. Kullanım amacına bağlı olarak dizayn edilen algılama modüllerine göre birbirinden farklı seçeneklerde alarm sistemleri bulunuyor. Yangın alarm sistemleri, hırsızlık alarm sistemleri, sel ve gaz kaçağı alarm sistemleri gibi farklı opsiyonlarda sunulan elektronik alarm sistemi çeşitleri bulunur.

Dedektörler ve sensörler kombinasyonunda dizayn edilen elektronik alarm sistemleri, mobil teknolojiler ile kullanılabilen ürünlerdir. Şifreli paneller, dijital gösterge ve teknolojik dizilimlerine göre birbirinden farklı modellerde imal edilen ürünler, kablolu ve kablosuz ürün seçeneklerine göre üretilir. Alarm güvenlik sistemleri, yaşlılar için tıbbı destek alarm modülleri, panik butonları gibi farklı ekipmanlarla da imal ediliyor. Her ürün marka ve model özelliklerinin yanı sıra dahili ve harici ekipman özelliklerine göre fonksiyon sağlar.

Tags: 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir