Blog

Özel Güvenli̇k Nedi̇r?

Şehirler büyüdükçe ve nüfus arttıkça insanların ve kurumların güvenlik ihtiyacı da artmaktadır. Dolayısıyla ‘Özel Güvenlik Görevlisi’ne (ÖGG) ihtiyaç her geçen gün artıyor. Peki kimler özel güvenlik personeli olabilir? ÖGG yetki ve görevleri nelerdir? Herkes özel güvenlik görevlisi olabilir mi? Özel Güvenlik Görevlisi pozisyonuyla ilgili tüm detaylar yazımızın devamında..

Ülkemizde yaklaşık 1500 Özel Güvenlik Şirketi, yaklaşık 500 Özel Güvenlik Eğitim Kurumu bulunmakla beraber 1,5 milyonu aşkın kişide Özel Güvenlik Kimlik Kartı bulunmaktadır. Şu an yaklaşık 300 bin özel güvenlik personeli aktif olarak çalışmaktadır. Özel Güvenlik Kimlik Kartı sahibi sayısı artmakla birlikte, özel güvenlik görevlisine olan talep de artmaktadır. Peki özel güvenlik görevlisinin meslek tanımı nedir?

Kişileri, kurumları, yapıları ya da değerli varlıkları koruma işi yapan, asayişe destek olan ve mal güvenliğini sağlayan kişilere Özel Güvenlik Görevlisi denir.

Özel güvenlik personellerinin çalışma alanları oldukça geniştir. Özel güvenlik görevlileri hastanelerde, konser, tiyatro, gösteri gibi etkinliklerde, okullarda, belediyelerde, bankalarda, özel sitelerde, fabrikalarda, metrolarda, havaalanlarında, otogarlarda çalışabilirler. Güvenlik ihtiyacının olduğu her yerde ve alanda özel güvenlik personeline ihtiyaç vardır. Dolayısıyla ÖGG ihtiyacı da çok fazladır.

Tags: Güvenlik firması, Güvenlik firması Gebze, Güvenlik firması Istabul, Pulkon istanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir